Krav om digitale kasseapparater

Den 1. januar 2024 bliver det et krav for caféer, restauranter, kiosker, købmænd mv. at anvende digitale systemer til salgsregistrering. Allerede nu kan Skattestyrelsen dog pålægge virksomhederne at gøre det.

De nuværende regler kræver blot, at virksomheder, der sælger ydelser og produkter til privatpersoner, anvender kasseapparater, som kan udskrive kvitteringer med oplysninger om virksomhedens navn, CVR-nummer, salgsbeløbet etc. Dette er indtil videre tilstrækkeligt, men nye regler pålægger større krav for visse virksomheder.

Skattestyrelsen vil bekæmpe sort arbejde og som led i denne kamp, har Folketinget vedtaget nye regler, der medfører nye kasseapparater for en række virksomheder, da der skal anvendes et digitalt system. Kasseapparaterne skal automatisk lagre salg digitalt, så det nemt kan sendes til skattemyndighederne i forbindelse med kontrol.

Udrulningen af de nye regler sker i to skridt:

1. juli 2021

Reglerne har gjort det muligt for skattemyndighederne allerede nu at pålægge virksomhederne krav om digitale kasseapparater. Dette kan ske som en sanktion, hvis Skatteforvaltningen konstaterer utilstrækkelig registrering af salg i virksomheden.

1. januar 2024

Fra den 1. januar 2024 er det et krav for samtlige virksomheder inden for nedenstående brancher at anvende digitale kasseapparater, hvis omsætningen årligt er under kr. 10 mio.

De omfattede brancher er:

  • Restauranter
  • Caféer, værtshuse mv.
  • Pizzeriaer, grillbarer mv.
  • Døgnkiosker og købmænd

Mange virksomheder har måske allerede i dag digitale kasseapparater, der lever op til de nye krav, men allerede nu vil det være en god ide at anskaffe et sådant system. På den måde vil systemet være oppe og køre problemfrit allerede inden den 1. januar 2024.