Aaen & Co. i spotlyset med 4-dages arbejdsuge

Det har vakt stor interesse i medierne, at Aaen & Co. går foran i revisionsbranchen med 32 timers arbejdsuge til fuld løn. Se artikler fra Berlingske, Børsen og FSR danske revisorer.

Aaen & Co. har siden midten af juni været en hel del i mediernes søgelys. Heldigvis på den gode måde. Vi vil nemlig gerne gøre op med det store arbejdspres, der ligger på revisorer i hele branchen. Det blev omtalt i flere medier – herunder i Berlingske (27. juni 2022). Det gav genlyd i revisionsbranchen og fik FSB danske revisorer til at bringe en længere artikel med titlen ‘Kender du begrebet 32:4?’ (1. august 2022).

“Vores tiltag er en reaktion på, at otte af de ni medarbejdere, vi mistede, forlod revisionsbranchen. Det er dét, der irriterer os. For så er det jo branchen og ikke vores lille firma, der har et problem.”

Niels Borum Madsen, partner i Aaen & Co. til Børsen

Fleksibelt arbejdsliv med høj arbejdsglæde

Hos Aaen & Co. tror vi på, at fremtidens arbejdsliv er fleksibelt. Derfor har vi lanceret begrebet 32:4, som består af en 32 timers arbejdsuge med fuld løn over ugens fire første dage. Det handler om at skabe et fleksibelt arbejdsliv med trivsel og arbejdsglæde.

“Vi kiggede på, hvad det ville koste for os, og spurgte os selv: ‘Kan vi leve med det? Og så var valget ikke så svært, for vi kunne ikke leve med alternativet.”

Niels Borum Madsen, Partner i Aaen & Co. til Berlingske

Senest har artiklen ‘Firedages arbejdsuge er reel lønstigning’ i Børsen (29. september 2022) ført til et interessant spørgsmål om A- og B-hold. Netop tanken om, at nogle er bedre end andre, vil vi gerne feje af bordet.

Typisk ser vi, at unge medarbejdere gerne vil give den en skalle, mens de rutinerede og fagligt stærke medarbejdere takker ja til 32 timer. Samtidig sikrer vi, at vi kan fastholde dygtige medarbejdere mange år fremover. Det gælder bl.a. også de kolleger, som er på barsel og har brug for et fleksibelt arbejdsliv, når de vender tilbage.

“Vi vil langt hellere have glade medarbejdere, som på hver deres måde tilrettelægger et arbejdsliv efter egne behov og ønsker. Det er et spørgsmål om livskvalitet for os partnere. Den pris vil jeg gerne være med til at betale.”

Jesper Smidt, partner i Aaen & Co. til FSR danske revisorer
Børsen har i en serie sat fokus på de stille protester mod et stigende arbejdspres, såkaldt quiet quitting. Aaen & Co. oplevede netop en række opsigelser efter et hårdt arbejdspres under Corona. Det medførte, at ledelsen har ønsket at gå nye veje med et mere fleksibelt arbejdsliv.

Det vil vi gerne opnå med 32:4

Begrebet 32:4 handler for os om

  • at opnå bedre balance i arbejds- og familielivet
  • øge motivation og produktivitet
  • forbedre fysisk og mental sundhed
  • tiltrække og fastholde talenter
  • reducere C02-aftrykket på grund af at vi pendler mindre
  • øge ligestillingen, så både mor og far kan deltage i familielivet.

Læs mere om 4-dages arbejdsuge i Aaen & Co.