4-dages arbejdsuge

Frihed til et fleksibelt arbejdsliv

Vi forventer ikke, at du arbejder ’solen sort’. Hos Aaen & Co. skaber vi plads til et fleksibelt arbejdsliv gennem din karriere.

Aaen & Co. tror på, at fremtidens arbejdsliv er fleksibelt, så det passer den enkelte medarbejder gennem din karriere – f.eks. når du stifter familie og har mindre børn, eller når du omvendt får mere tid og måske har nogle nye mål, du vil nå hurtigt.

Vi vil gerne gøre op med en kultur, hvor 50-60 timers arbejdsuge er normen snarere end undtagelsen. Vi ser ikke vores medarbejdere som arbejdsheste, men en ressource for virksomheden. Derfor har vi lanceret 32:4, som består af en 32 timers arbejdsuge med fuld løn over ugens fire første dage. Det handler om at skabe et fleksibelt arbejdsliv.

Vi holder da fri om fredagen

Vi ved, at de fleste revisorer har høje ambitioner for karrieren, men at mange samtidig prioriterer familielivet højt – især i de år de stifter familie. Det ene behøver bestemt ikke udelukke det andet.

Med en 32 timers arbejdsuge arbejder vi ugens fire første dage. Vi holder fri om fredagen, hvor vi lukker reception og omstilling. Samtidig tilbyder vi muligheden for hjemmearbejdsdage.

Og hvorfor gør vi så det? Fordi det kort sagt handler om livskvalitet. Forskning fra udlandet viser bl.a., at 4-dages arbejdsuge …

  • giver en bedre balance i arbejds- og familielivet
  • øger motivation og produktivitet, forbedrer fysisk og mental sundhed
  • tiltrækker talenter
  • reducerer C02-aftrykket på grund af at vi pendler mindre
  • øger ligestillingen, fordi fædre bedre kan deltage i familielivet.

Hele 78 procent af medarbejdere med 4-dages arbejdsuge er gladere og mindre stressede.

‘4 Day Week Global

Der er naturligvis plads til at skrue op

Er 32 timer alt for lidt for dig? Så er der rig mulighed for det. Vi ønsker ikke at tage gejsten fra de kolleger, som gerne vil arbejde flere timer. Vores vigtigste pointe består i, at vi skal have plads til alle. Det skal være legitimt både at skrue ned for blusset såvel som at skrue op.

Ja, faktisk opmuntrer vi de medarbejdere, som gerne vil give den en skalle, til at gøre det. For dem er der i høj grad brug for, når andre skruer ned. Vi tilbyder blot mere i lønningsposen. Samtidig har vi en organisation, hvor der er gode udviklingsmuligheder for alle.

Læs også nyheden den 20. juni 2022: Vi går foran med 4-dages arbejdsuge

Søger du job hos Aaen & Co.? Se ledige stillinger

Aaen & Co. i medierne

Kendt Helsingør-virksomhed tog vild beslutning, som fik medarbejderne til at juble: Nu vælter det ind med jobansøgninger

Helsingør Dagblad, 13. november 2023

Et hav af opsigelser fra medarbejderne fik ejerne af den veletablerede Helsingør-virksomhed til at gå helt nye veje.

Læs artiklen her

Firedages arbejdsuge er reel lønstigning hos revisorfirma

Børsen, Ledelse, 29. september 2022

32 timer om ugen til fuld løn. Punktum. Vil man arbejde mere, udløser det overtidsbetaling eller afspadsering. Det er den nye standard hos Aaen & Co.

Læs artiklen her

Kender du begrebet 32:4?

FSR danske revisorer, 1. august 2022

Det gav genlyd i revisionsbranchen, da Aaen & Co. i midten af juni udsendte en pressemeddelelse, som fortalte, at virksomheden tilbyder sine medarbejdere en 32 timers arbejdsuge med fuld løn. Det nye initiativ hedder 32:4.

Læs artiklen her

Dansk revisionsbyrå inför fyra dagars arbetsvecka

Realtid, 28. juni 2022

Som en förmån till anställda inför den danska revisionsbyrån Aaen & Co en arbetsvecka på endast fyra dagar. Från och med juli är det ledigt på fredagar.

Læs artiklen her

Nordsjællandsk revisionsfirma introducerer firedages arbejdsuge

AdvokatWatch 27. juni 2022

Det nordsjællandske revisionsfirma Aaen & Co. vil sætte en prop i medarbejderflugten ved at indføre en firedages arbejdsuge.

Læs artiklen her

Nordsjællandsk firma indfører firedages arbejdsuge for at stoppe medarbejderflugt – et greb for de privilegerede

Berlingske, 27. juni 2022

Det nordsjællandske revisionsfirma Aaen & Co. går i front for branchen og indfører firedages arbejdsuge for at holde på sine medarbejdere – men det er ikke gratis. Forskere mener, at det er en positiv udvikling på arbejdsmarkedet …

Læs artikel her

Revisorer tæller ned – går fra fem til fire-dages uge

Sjællandske Medier, 29. juni 2022

Revisionsfirma i Nordsjælland går indfører 4 dages arbejdsuge.

Læs artiklen her

Helsingør-virksomhed fik otte opsigelser på kort tid: Nu sender den medarbejderne på weekend om torsdagen

Helsingør Dagblad, 17. juni 2022

– I den her branche er det kutyme at arbejde for meget, og det slider hårdt på medarbejderne, siger lokal virksomhedsejer, som med tiltaget tager et opgør med overarbejde og lange arbejdsuger.

Læs artiklen her